Pvc vloeren de nieuwe generatie vloeren?

De ontwikkelingen op het gebied van vloeren gaan de laatste jaren snel, zeer snel. De nieuwste generatie vloeren, de pvc vloeren zijn nu een paar jaar op de markt en beginnen steeds meer en meer trendy te worden. Vrijwel alle gerenommeerde merken hebben hun eigen assortiment uitgebreid met een brede keuze aan pcv vloeren. De vloeren staan bekend om hun hoge slijtvastheid, duurzaamheid en diversiteit aan kleuren, maten en patronen. De prijzen van pvc vloeren zijn zeer uiteen lopend maar er is voor ieder budget een goede pvc vloer beschikbaar. In onze winkel vindt u een zeer uitgebreid assortiment aan PVC vloeren.


Alleen maar positieve kenmerken?

Nee helaas niet. Er zitten wel degelijk ook nadelen aan pvc vloeren. PVC-vloeren hebben niet het “houten geluid” van echte houten vloeren en hoewel dat niet negatief hoeft te zijn, is het houten vloeren geluid altijd wel een uniek geluid.

Ook de geur van PVC is anders. Het is nu eenmaal geen natuurproduct zoals hout dat wel is. Hout houdt ook warmte vast, waar PVC toch een vrij koud materiaal is. Gelukkig is dat laatste goed op te lossen door vloerverwarming.

Voor PVC moet de ondervloer glad en egaal zijn en mag er bij het verlijmen niets misgaan: Het leggen van een pvc vloer is specialistisch werk en moet dan ook overgelaten worden aan de vakman. Uiteindelijk is iedere afweging individueel, zoals ook ieder huis en iedere vloer persoonlijk zijn. PVC-vloeren zijn zeker geen slechte keus: de voordelen geven u veel vrijheid en omdat PVC-vloeren zo stevig zijn heeft u er lang plezier van!